Общество

Руснаците тестваха пасивния акустичен детектор на дронове „Атака-Шорох“

Модулът е оборудван със свръхчувствителни микрофони, които позволяват да се определи местонахождението на приближаващ дрон от разстояние.

Новият акустичен детектор на дронове „Атака-Шорох“ преминава заводски изпитания. Товасъобщи за ТАСС представител на „Ростех“ в рамките на изложението „Интерполитех-2021“.

„Модулът за акустично разузнаване ‘Атака-Шорох’ производство на холдинг ‘Росэлектроника’ на държавната корпорация ‘Ростех’ успешно премина заводските приемо-предавателни изпитания“, каза събеседникът.

По негови думи модулът е оборудван със свръхчувствителни микрофони, които позволяват да се определи местонахождението на приближаващ дрон от разстояние.

„По време на изпитанията модулът бе използван успешно както като независима система за откриване на БПЛА по акустичен шум, така и в състава на комплекса за радиочестотно откриване и заглушаване на БПЛА ‘Атака-DBS’ и в състава на мобилната му версия ‘Атака-Трофи'“, заяви представител на корпорацията.

Модулът за акустично разузнаване „Атака-Шорох“ бе представен в рамките на експозицията на холдинга „Росэлектроника“ на държавната корпорация „Ростех“ на XXV Международно изложение на средства за обезпечаване държавната сигурност „Интерполитех-2021“, което се проведе от 19 до 22 октомври в центъра за изложения „Крокус Экспо“ в Москва.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest