Руслан Вега отново в България: Рок музиката е състояние на душата

Руслан Вега става солист на група „Земляне“ през 2005 г., поставяйки началото на една блестяща музикална кариера, зарадвала множеството му фенове не само в Русия, но и по цял свят! Той посещава България за първи път преди две години, когато изнесе концерт в столичен клуб с група „Земляне“.

Руската Нова 2020 година в стар стил ще бъде отбелязана и в България на 13 януари в Sasa fashion food в „Парадайс център“, заедно с обичания руски рок певец и бивш вокалист на група „Земляне“ Руслан Вега, който пристигна в страната по покана на лайфстайл експерта Атанас Лазаров. Той ще зарадва българските си фенове не само с някои от най-популярните хитове като „Трава у дома“ и „Каскадёры“, но и ще представи своя нова песен и дует с младата българска звезда – Крисия Тодорова.

Руслан Вега пристигна в България днес и даде своята медийна закуска, а ние от Russia Beyond си поговорихме с него за детските мечти, пътя нагоре и рока като начин на живот:

Какъв мечтаеше да станеш като дете?

Исках да стана футболист, но не се получи. Радвам се обаче, че животът ми се разви така и станах певец.

Как разбра, че музиката е твоето призвание?

Родителите ми също се занимават с това и всичко беше някак си предопределено. Какво друго можех да правя, когато родителите ми са музиканти и имам циганско семейство, които по природа са певци? Те са талантливи хора – най-добрите цигулари, танцьори и китаристи. Така се получи при мен – Бог ми даде талант, а родителите ми ми помогнаха да се реализирам. От осемгодишен съм на сцена.

А какво чувстваш, когато излезеш на сцената?

Винаги положителни емоции. Харесва ми публиката, харесва ми това, което правя. Ако човек излиза на сцена и първата му мисъл е колко ще му платят, то тогава той трябва да си смени професията. Не става дума за пари. Музиката не търпи такива халтури, нито лошо настроение – тя обича откритостта, енергията и положителните емоции. Музиката може или да те възвиси, или да те погуби.

Кои са любимите ти групи?

Ах, не зная, харесвам Deep Purple, но Whitesnake са любимата ми група, а Дейвид Ковърдейл – любимият ми певец.

Какво ти дава рок музиката?

Рокът не е музика, това е състояние на душата. Трябва да си рокер отвътре, за да изпълняваш рок – да живееш с това!

автор: НИЯ ИВАНОВА

източник: www.bg.rbth.com

Pin It on Pinterest