Общество

Руското посолство с реакция след „вълната“ от оскверняване на съветски военни паметници

Изразяваме изключителната си загриженост от „вълната“ от оскверняване на съветски военни паметници, която „заля“ България на 12-14 май т.г.

През изминалия уикенд бяха обезобразени паметникът на съветския воин-освободител в Бургас („бургаският Альоша”), гробът на загиналите съветски воини в гр. Банкя (област София-град) и костницата на съветските воини в столичния кв. „Лозенец”.

‼️ Обръщаме внимание, че два от трите монумента са издигнати върху костите на хора, извървяли хиляди километри, сражавайки се срещу общия за цялото човечество враг – нацизма, и дали живота си, за да бъде свободен не само своят, но и чуждият народ.

С годините в западното информационно пространство думата „нацизъм“ се превръща в уж безобидно клише, „инструмент на руската пропаганда“. Напомняме: зад тази дума стои варварска идеология за превъзходството на „арийската раса“ над всички други националности, пълно изтребление на „недостойните за живот“ (евреи, цигани, славяни и др.), ужасяващи медицински и химико-биологични експерименти върху хора, стотици „лагери на смъртта“, милиони жертви.

За пореден път призоваваме българските власти да предприемат решителни и ефективни мерки за спиране на подобни позорни действия и подвеждане на вандалите под реална отговорност.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest