Руското министерство на отбраната получи поръчаните за 2020 г. вертолети Ka-52

Руското министерство на отбраната получи всички бойни разузнавателно-ударни хеликоптери Ка-52 „Алигатор“, които бяха планирани за доставка през 2020 година.

Договорът беше изпълнен в срок.

В момента машините се подготвят да се отправят към местата за постоянно разполагане. Това съобщиха от пресслужбата на холдинга „Веролеты России“, цитирана от „Российская газета“.

Ка-52М получи ново оборудване. Става въпрос за модернизирана оптико-електронна система с увеличен обхват на откриване и разпознаване на цели, ново цифрово устройство, което позволява да се увеличи точността на стрелба с оръдие. Освен това вертолетът е въоръжен с управляема ракета с голям обсег и е оборудван със съвременен радиолокационен комплекс с активна фазирана антенна решетка.

Модернизираният хеликоптер вече може да се използва в различни температурни диапазони, включително арктически условия – лопатките на ротора са оборудвани с по-мощен нагревателен елемент. Шасито също е по-устойчиво на износване. Кабината е променена, сега пилотът ще може да лети в тъмното с очила за нощно виждане.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest