Руското министерство на отбраната получи подобрена версия на едно от най-мощните оръдия в света

Руското министерство на отбраната получи първото модернизирано самоходно оръдие 2С7M „Малка“, съобщиха от пресслужбата на „Ростех“, цитирани от ТВ „Звезда“.

Артилерийската установка е доставена от предприятието „Уралтрансмаш“.

„Пред ‘Уралтрансмаш’ стои сериозната задача да извърши серийна модернизация на това изделие в рамките на държавната отбранитела поръчка за 2020-2022 г.“, заяви Дмитрий Семизоров, генерален директор на „Уралтрансмаш“.

Според него военното ведомство е снабдено с едно от най-мощните оръдия, което е в състояние да порази ключови цели на противника в тактическа дълбочина на фронтовата линия.

2С7M „Малка“ е самоходно артилерийско 203-мм оръдие, модернизация на 2С7 „Пион“. Това е едно от най-мощните артилерийски оръдия в света. Установката е създадена още през 1985 г. на базата на артилерийската установка 2С7 „Пион“.

2С7М „Малка“ е приета на въоръжениe в съветската армия през 1986 година. В рамките на модернизацията, извършена от „Уралтрансмаш“, е заменена скоростната кутия, разпределителният механизъм и захранващите блокове. Инсталирана е и нова апаратура за вътрешни комуникации, приемане и обработка на информация.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest