Общество

Руското министерство на извънредните ситуации ще достави на Сърбия защитни маски и гащеризони

Общо ще бъдат доставени над 3000 комплекта за защита от коронавируса.

Средства за индивидуална защита ще бъдат доставени в Сърбия като хуманитарна помощ за борба с коронавируса, съобщи ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на министерството на извънредните ситуации на Русия. 

Министерството, със съдействието на Руско-сръбския хуманитарен център, ще окаже помощ на колегите от приятелската държава в условията на разпростанение на епидемия от коронавирус. Защитното облекло и средствата за индивидуална защита ще бъдат предадени на Сърбия в близките дни. Това са общо над 3000 комплекта, състоящи се от защитни маски и изолиращи гащеризони, съобщиха от мининистерството на извънредните ситуации на Русия.

С молба за доставка на средства за индивидуална защита се обърна към Русия министерството на вътрешните работи на Сърбия. В момента се извършват необходимите процедури за изпращането на хуманитарната помощ, уточниха още от ведомството. 

По последни данни на министерството на здравеопазването на Сърбия общо заразените с коронавирус в страната са 4054, 85 са смъртните случаи. Сърбия изцяло затвори границите си, в страната има извънредно положение и полицейски час. Отменени бяха парламентарните избори, спряно е междуградското автобусно и железопътно движение. На хората над 65 години е забранено да излизат на улицата. Освен това на всички граждани е забранено да напускат домовете си от петък до понеделник.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest