Общество

Руските военни започнаха изпитания на ваксината срещу коронавирус

Министерството на отбраната на Руската федерация започва теста на най-новото оръжие срещу най-лошия враг в момента.

Ваксината за коронавирус, разработена с помощта на военните, ще бъде тествана върху петдесет доброволци. Тестовете ще продължат около два месеца.

Като се позовава на руското министерство на отбраната, Интерфакс съобщава че започват клинични изпитания на руската ваксина срещу коронавирус. Тестовете ще се проведат в 48-ия Централен изследователски институт на министерството на отбраната, чиито служители взеха участие в разработването на ваксината, пише сайтът warhead.su.

Петдесет доброволци – 45 мъже и 5 жени – бяха избрани за теста. Още на 3 юни ще започне подготовката на първата група от тях. Очаква се тестовете да продължат около 2 месеца – до края на юли.

Според директора на Националния изследователски център по епидемиология и микробиология (НИЦЕМ), говорим за обещаваща векторна ваксина, базирана на аденовирусна ДНК, в която е вграден гена на същия коронавирус SARS-CoV-2, който причинява COVID-19. Ваксината е създадена в НИЦЕМ с помощта на военни лекари, а в края на май няколко служители на центъра неофициално я тестваха върху себе си. Всичко е минало много добре – всички, които са приели ваксината, са развили имунитет към COVID-19 и не са отбелязани странични ефекти.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest