Руските военни в Сърбия дезинфекцираха 1,5 млн. кв. м и участваха в лечението на 500 пациенти

Специалисти по РХБЗ (радиационна, химическа и биологическа защита) за ден обработиха 30 обекта в градовете Белград, Нови Сад, Нови Княжевац, Алексинац, Житковац и Кулина.

Медицински екипи взеха участие в прегледа и лечението на 22 пациенти в 4 сръбски града, съобщи руското министерство на отбраната в понеделник.

Още в първия ден от работата на руския комбиниран отряд в Сърбия е създаден оперативен щаб, където да се събира цялата информация. Там не само се записват резултатите от специалните обработки, но и се организират и координират действията на всички военни на територията на Сърбия. Там се вземат решения за пренасочване на медицински екипи, които да помагат на сръбските лекари.

„Четири екипа взеха участие в преглеждането и лечението на 22 пациенти, заразени с коронавирус, в болници в градовете Белград, Чуприя, Лесковац и Ниш. Руски военни лекари оцениха и анализираха епидемиологичната ситуация и дадоха препоръки за прилагане на профилактични мерки в лечебните заведения в градовете Белград, Крушевац, Бор и Крагуевац“, заявиха от руското министерство на отбраната.

Руски офицери от медицинските войски на РХБЗ в реално време наблюдават ситуацията с коронавирусната инфекция в Сърбия. Чрез пряко взаимодействие със сръбския кризисен щаб и министерствата на отбраната и здравеопазването на страната, служителите на щабовете бързо реагират на всички промени, идентифицират обекти и изграждат работен график за специалисти по защита РХБ за обработка на медицински заведения в градовете, където ситуация е най-сложна.

Общо до 28 април руският комбиниран отряд е извършил обработка в 110 съоръжения в 23 града на Сърбия. Включително са били обработени около 240 сгради с обща площ над 1,1 млн. кв.м, 59 участъка от павирани пътища с обща площ от около 410 000 кв.м. Военните лекари прегледаха и участваха в лечението на 500 пациенти, заразени с коронавирус, предават от ТАСС.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest