Руските военни помогнаха за дезинфекцирането на три пансиона в Италия

Руски и италиански военни експерти извършиха дезинфекционна обработка на три пансиона за възрастни хора в два италиански града, съобщи руското министерство на отбраната.

„На 29 март 2020 г. екип от лекари епидемиолози и специалисти от войските за радиационно химическа и биологична отбрана на министерството на отбраната на Русия, заедно с италиански военни специалисти, извършиха цялостна санитарна дезинфекция на три пансиона за възрастни хора „Свети Джузепе“ в Часниго, „Сесилия Чачия дел Негрo“ и „Газа Сирена“ в град Лефе“, се казва в доклада, цитиран от РИА „Новости“.

Уточнява се, че специалистите са дезинфекцирали повече от 12 хиляди квадратни метра вътрешни помещения и входове. В работата са се включили и причислените мобилни комплекси за дезинфекция с аерозолни и авторазливни станции.

„Общо руските военни извършиха третирането на 8 лечебни заведения и дезинфекцираха над 21 000 квадратни метра вътрешни помещения“, посочват от МО.

Руските военни пристигнаха в Италия, за да помогнат в борбата с COVID-19 след разговори между руския президент Владимир Путин и италианския премиер Джузепе Конте. Те са оборудвани с подвижни дезинфекционни комплекси и мобилни лаборатории, които дават възможност да се определи възможно най-бързо причинителят на заразата.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest