Руските военни победиха в конкурса „Танков биатлон“ на „АрМИ 2021“

Участие в игрите взеха отбори от 19 страни.

Всички те показаха какво могат на танкове Т-72Б3. Отборът на Китай по традиция „воюва“ на собствени танкове – Type 96. Съперниците бяха разделени на два дивизиона – според резултатите от миналогодишните съревнования. В първия са най-добрите, а във втория – онези, които са завършили игрите малко по-слабо.

Съревнованията се оказаха рядко напрегнати. Ако всички минали години в лидерските позиции заставаха танкисти от Русия, Китай и Беларус, то тази година най-силният отбор на Беларус не стигна до финала. За златото, среброто и бронза се бориха екипажите от Азербайджан, Казахстан, Китай и Русия.

Беларусите просто нямаха късмет. Когато трябваше да се състои полуфиналът – на 1 септември – на полигона в Алабино се изля проливен дъжд и участията бяха отменени за 2 септември. Вероятно танкистите просто са „прегорели“, излезли са от ритъм и затова не видяхме най-доброто от тях.

В напрегнатата борба най-добри се оказаха танкистите от Русия, следвани от китайските, а на трето място застанаха тези от Казахстан. Отборът на Азербайджан зае четвъртото място. Танкистите от тези четири страни са най-добрите в света.

Руските военни стигнаха до финала за 1 час, 36 минути и 49 секунди, отборът на Китай се справи със задачата за 1 час, 47 минути и 20 секунди, казахите – за 2 часа, 3 минути и 4 секунди, а Азербайджан показа време от 2 часа, 4 минути и 58 секунди.

Специалистите отбелязват, че нивото на професионална подготовка на танкистите от всички отбори, участвали в „АрМИ 2021“, е значително по-високо в сравнение с отминалите години, пише „Российская газета“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest