Общество

Руските военни лекари оцениха ситуацията в два медицински центъра в Белград

Проведени бяха консултации относно методологията за оказване на помощ на пациенти с коронавирусна инфекция.

Руските военни лекари оцениха епидемиологичната ситуация в два медицински центъра в Белград, които сръбските власти преработиха за прием на пациенти с коронавирус, предаде ТВ „Звезда“. Това са военномедицинският център в белградския район Карабурма и клиничният център в квартал Бежанийска Коса. Това съобщиха от пресслужбата на министерството на отбраната на Руската федерация.

Руски и сръбски експерти проведоха консултации по методологията за оказване на помощ на пациенти с COVID-19, разработиха препоръки за организацията на зоналния принцип на разпределяне на пространството. Според него лечебните заведения са разделени на две зони: „червени“ – с високо ниво на риск от инфекция, които са изолирани и през тях преминават за лечение пациенти с диагноза COVID-19, и „зелени“ – за медицински и обслужващ персонал.

Руските лекарско-сестрински екипи продължават да приемат пациенти в медицинските заведения в Белград и Чуприя. Специалисти на Руската агенция за химическа безопасност дезинфекцираха сградата и територията на Военномедицинската академия на въоръжените сили на Сърбия в Белград. Първият приоритет беше обработката на полевия диагностичен център, разположен на базата на военното лечебно заведение, в което пациентите се диагностицират и по-нататък се насочват за лечение в белградски болници.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest