Общество

Руските ВКС ще получат самолетите на два етапа

Руският изтребител пето поколение Су-57 ще бъде доставен на войските на два етапа. Първият ще продължи до средата на 2020-те, след това ще започне вторият.

„На първия етап ще бъдат закупени самолети с двигатели от четвърто поколение. След като изпробваме двигателя от пето поколение, който има повишена ефективност на горивото и по-ниски разходи за жизнения цикъл, изтребителят ще бъде оборудван с него“, РИА „Новости“ цитира заместник-министъра на отбраната на Руската федерация Алексей Криворучко.

Договорът за доставка на 76 самолета Су-57 на руските ВКС беше сключен на форума „Армия-2019“. Сега тестовете на изтребителите продължават. Поне една от построените машини е сдвоена с тежкия ударен безпилотен апарат „Охотник“, няколко броя от изтребителите вече са тествани в Сирия, пише „Российская газета“.

Освен с ниска видимост за радари, Су-57 се отличава с кръгов преглед на собствените си радиолокатори (РЛС), чиито фазирани антенни решетки са разпределени по повърхността на самолета. Опто-електронната станция с телевизионни и инфрачервени канали, нечувствителна към стелт технологии, също участва в насочването към целите.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest