„Руските витязи“ демонстрираха висш пилотаж на Су-27, Су-30СМ и Су-35С в един строй

Летците на три екипажа последователно изпълниха „завой“, „лупинг“, „изкачване“, „полутоно“ и други елементи.

Пилотите от авиационната група за висш пилотаж „Русские витязи“ проведоха полети с изпълнението на групов пилотаж на самолети от три типа в единна формация. Това съобщиха пред журналисти от руското министерство на отбраната.

„Особеност на полетите стана изпълнението на комплекс фигури от сложния и висшия пилотаж на самолети Су-27, Су-30СМ и Су-35С, които в момента стоят на въоръжение в авиационната група. За първи път и трите типа самолети влязоха в един строй“, заявиха от военното ведомство, цитирани от ТАСС.

Летците на трите екипажа последователно изпълниха „завои“, „лупинг“, „изкачване“, „полутоно“ и други елементи. Демонстрираха фигурите от висшия пилотаж на дистанция от под три метра между самолетите.

На финала водещият на пилотажната група полковник Андрей Алексеев изпълни „камбана“, „бъчва“, „тирбушон“, „летене с минимална скорост“, като демонстрира свръхманеврените характеристики на най-новия многоцелеви изтребител Су-35С.

Четири Су-35С постъпиха на въоръжение в пилотажната група „Русские витязи“ през ноември 2019 година. Летците от авиогрупата преминаха преобучение за новия самолет на базата в Държавния център за подготовка на авиационния персонал и войскови изпитания към руското министерство на отбраната в Липецк.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest