Общество

Руските Въздушно-космически сили ще получат 70 единици Су-57 до 2027

До 2027 г. руската армия ще получи над 70 многофункционални изтребителя пето поколение Су-57. Няколко от тях ще постъпят още тази година.

Информацията дойде от държавната корпорация „Ростех“ в отговор на статия на издание The National Interest, в която се изразяват съмнения за възможността Су-57 да постъпят на служба до 2027 година, предаде ТАСС. От „Ростех“ добавиха, че най-новите изтребители не дават покой на НАТО. Су-57 и Checkmate редовно са мишена на информационни атаки. Публикуват се недостоверни факти, които нямат нищо общо с реалността, пише „Российская газета“.

Всъщност Су-57 се произвеждат и вече се получават във военните подразделения. Първият самолет постъпи във ВКС на Русия миналата година. През 2024 г. армията ще получи 22 изтребителя, а до 2028 г. броят им ще нарасне до 76.

Су-57 е многофункционален изтребител от пето поколение. Предназначен е за унищожаване на всички видове въздушни, надводни и наземни цели. Той има крейсерска свръхзвукова скорост и най-новия комплекс бордово оборудване.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest