Руските миротворци разминираха около 440 хектара земи в Нагорни Карабах

Специалисти от Международния център за противоминна дейност на руското министерство на отбраната продължават да работят по разминирането на територии в Нагорни Карабах.

От началото на миротворческата операция инженерните подразделения на руските миротворчески сили разчистиха около 440 хектара терен, около 165 км пътища, 618 жилищни сгради, включително 22 социално значими обекта. Успяха да обезвредят 21 755 взривоопасни предмета. За изминалия ден сапьори са разчистили 5 хектара, открили са и са изнесли 1105 взривоопасни предмета за унищожаване.

Взривоопасните предмети и невзривените боеприпаси, намерени от специалистите, се отстраняват и унищожават на специално оборудван полигон. Всички боеприпаси, които не могат да бъдат преместени, се унищожават на място.

В съответствие с договореностите в съвместното изявление на президента на Русия, президента на Азербайджан и министър-председателя на Армения от 10 ноември 2020 г. в Нагорни Карабах беше обявено пълно прекратяване на огъня и всички военни действия. В пострадалите от военните действия райони, със съдействието на руските миротворци, продължава възстановяването на жизненоважни инженерни комуникации.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest