Руските десантчици започнаха мащабни учения в Крим

В Крим започнаха мащабни учения на десантно-щурмовите и артилерийски полкове на Новоросийското гвардейско десантно-щурмово планинско съединение на ВДВ с участието на около 2000 военнослужещи и над 100 единици бойна и специална техника.

Това съобщават от пресслужбата на министерството на отбраната на Русия. Ученията ще се проведат в продължение на 3 дни на полигона „Опук“ в източната част на Крим, пише ТАСС.

Ученията започнаха марш с предвиждане за влизане в бой на подразделенията към мястото на изпълнение на задачите. За целта бяха използвани бойни машини на десанта БМД-4М и бронетранспортьори БТР-МДМ „Ракушка“, постъпили в съединенията това лято.

„Подразделенията отработват отбрана, в хода на която с огън от щатното въоръжение на бойната техника, съвместно със зенитно-ракетните, противотанковите, огнеметните, артилерийските и снайперските подразделения, изпълняват упражнения по бойна стрелба“, разказаха от пресслужбата.

Десантчиците ще проведат тренировка по организиране на маневрена отбрана през деня и нощта. А в заключителния етап на ученията са планирани настъпателни действия, нанасящи щети на условен противник с огън от танкове Т-72Б3, 120-мм самоходни-артилерийски оръдия 2С9 „Нона-С“ и 122-мм гаубици Д-30.

В ученията ще бъдат включени и различни видове оръжия. Сред тях са автоматите АК-12, картечници „Печенег“, гранатомети РПГ-7ГД, 12,7-мм крупнокалибрени картечници „Корд“, реактивни пехотни огнемети РПО-А „Шмель“, автоматични 30-мм гранатомети АГС-30, както и снайперско въоръжение.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest