Общество

Руският „Тайфун“ извади турски бронеавтомобил от сирийската кал

В Североизточна Сирия руските войски се притекоха на помощ на турски патрули. С помощта на бронеавтомобила „Тайфун-К“ те извадиха бронираната машина Kirpi на турската армия, затънала в калта.

Както е посочено в анотацията към видеото, инцидентът е станал по време на съвместно патрулиране в провинция Ал-Хасеке. Кадрите показват, че турският брониран автомобил буквално се е „заровил“ в метър слой от местния чернозем. Въпреки това, с помощта на лебедка, „Тайфун“ лесно издърпва машината на сухо, пише „Российская газета“.

Обърнете внимание, че бронемашината Kirpi и универсалният бронеавтомобил „Тайфун-К“, базиран на КамАЗ-63968, имат сходни характеристики. Теглото на турския автомобил е 20 т, на руския – 24 т. Kirpi може да превозва 13 десантчици, „Тайфун“ – 14 войници.

„Детето“ на руската автомобилна индустрия обаче има по-мощен двигател. Дизеловият двигател с мощност 450 к.с. позволява на стоманеното „чудовище“ да ускорява до 110 км/час. А колесната формула 6×6 улеснява преодоляването на трудни терени, снежни преспи и други видове препятствия с доста нисък разход на гориво: около 35 л на 100 км.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest