Руският суперавтомобил Marussia се продава за 160 000 евро

Моделът от 2014 г. е реставриран от новосибирски автомобилен дилър.

Дилърската компания VIP-Service от Новосибирск се занимава с реставрирането на спортни автомобили от марката Marussia, която някога е принадлежала на Николай Фоменко. Един от реставрираните екземпляри, суперавтомобилът B2 от 2014 г. с пробег 10 000 км, беше пуснат за продажба на сайта Auto.ru за 12,5 млн рубли (около 160 000 евро), пише сайтът motor.ru.

Този екземпляр на Marussia B2 е оборудван с 300 коня двигател на Nissan с обем от 3,5 л., който е комбиниран с автоматична трансмисия и задно задвижване на колелата. Купувачът може да избере размера на гумите и крепежните елементи. Също така дизайна на салона, формата на седалките, настройките на двигателя, настройките на окачването, допълнителни аеродинамични комплекти на каросерията, настройките за управление на спойлера за регулиране на силата на притискане на задната ос. Освен това можете да поръчате турбо комплект за двигателя и да „боядисате“ колата в любимия цвят.

Авторът на обявата отбелязва, че в момента автомобилът е в състояние на окончателно сглобяване. За да го закупите, трябва да внесете аванс от 5 млн. рубли и можете да получите колата след два месеца.

Marussia Motors престана да съществува през април 2014 година. Две години по-късно стана известно, че няколко автомобила на марката са пуснати за продажба: кросоувърът F2, построен на базата на SsangYong Rexton, и роудстърът B2.

Шест екземпляра на Marussia се оказаха на разположение на Новосибирската VIP-Service, която през периода на съществуването на марката беше нейният официален представител в Сибир. Те включват B1 и B2 купе, B1 роудстър, B3 прототип, както и кросоувърът F2. През 2018 г. VIP-Service завърши реставрацията на Marussia B1 и я пусна за продажба за 10 млн. рубли (около 130 000 евро).https://motor.media.eagleplatform.com/index/player?record_id=1422709&player=new

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest