Руският Су-34 излиза на международните пазари

Фронтовият бомбардировач Су-34 вече е достъпен и за чуждестранни купувачи, като първите доставки могат да стартират през 2023 година.

„Рособоронэкспорт“ вече води преддоговорни дейности, предлагайки бомбардировача в страни от Африка и Азиатско-Тихоокеанския регион. Това съобщи генералният директор на компанията Александър Михеев по време на Международния авиокосмически салон МАКС 2021, цитиран от „Российская газета“.

Според Михеев вече има голям интерес към самолета. За това са помогнали и успешните действия на руските ВКС и по-конкретно на Су-34 по време на антитерористичните операции в Сирия.

Между другото, в Жуковски директорът на Федералната служба по военнотехническо сътрудничество на Русия Дмитрий Шугаев съобщи, че вече пет страни са проявили интерес към Су-34.

Су-34 е многофункционален свръхзвуков изтребител-бомбардировач. Отнася се към поколение 4++. При разработката му е използвана аеродинамична схема, която увеличава маневрените му способности. Може да работи по всяко време на денонощието и при всякакви климатични условия.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest