Руският спецназ се сдобива с парашути, каквито няма никой друг в света?

Концерн „Технодинамика“ тества революционната парашутна система „Штурм“ за спецназа, която позволява десант от височина 70-80 м.

„Замисълът ѝ се състои в това, че куполите със свободни краища се намират в летателния апарат, а не в раницата на десантчика. Парашутистите в пълна екипировка с оръжие се натоварват в хеликоптер и се включват към системите на борда“, каза за РИА „Новости“ съветникът на ръководителя на холдинга Сергей Хурсевич. Той отбеляза, че никой в ​​света не е правил нещо подобно.

„Штурм“ преминава заводски изпитания и се готви за държавни. Сега системата се тества от специалисти на „Технодинамика“, въпреки че по време на ученията са проведени и изпитания от военните, пише „Российская газета“.

„Това е единствената система, която позволява на подразделенията да влязат в битка веднага“, добави Хурсевич.

Операцията по десанта се извършва далеч по-гъвкаво. Всички етапи на скока се изпълняват много по-просто, отколкото с класически парашут. И най-важното е, че този начин на провеждане на въздушен десант оказва голямо влияние върху тактиката на бойните действия, тъй като десантчиците веднага могат да влязат в битка.

В допълнение към парашута за спецназа, „Технодинамика“ разработва няколко системи с различно предназначение: товарни, спирачни и дори космически – за кораба „Орел“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest