Общество

Руският роудстър „Крим“ се превърна в полицейска кола

Авторите на руския спортен автомобил представиха скица на проекта за КАТ.

Студентите на Московския технически университет (МГТУ) „Бауман“, които разработиха руския роудстър „Крим“, публикуваха първите изображения на модифицирания спортен автомобил. Този път моделът е превърнат в полицейска кола, предаде сайтът motor.ru.

Съдейки по изображенията, полицейската кола не се различава много от стандартната версия на роудстъра. Първото нещо, на което можете да обърнете внимание, е наличието на специални LED сигнализиращи лампи на покрива. Освен това върху каросерията, която е боядисана в бяло-сини цветове – класически за органите на реда, се забелязват надписите „Полиция“ и „ДПС“ (пътно-транспортни служби – бел.ред.).

Според създателите на проекта, проучването им сред служители на КАТ разкрива, че около 35% от представителите на отдела разпознават прототипа на спортния автомобил. 97% от анкетираните са говорили положително за възможността да имат руски роудстър в полицейския автопарк, както и да го използват по време на работа.

Роудстърът „Крим“, чиято външната конструкция е изработена от композитни материали, се базира на руската LADA Kalina. Спортният автомобил със задно задвижване разполага с 1,6-литров двигател и петстепенна механична скоростна кутия, способна да развие 140 конски сили.

За първи път руският роудстър бе представен от екипа Bauman Racing Team съвместно с конструкторското бюро „Формула студент“ в края на 2016 година. През септември 2019 г. изобретателите показаха подобрена версия на модела, която получи хидравличен съединител и подобрено окачване.

В края на миналата година авторите на проекта патентоваха изображения на третата версия на „Крим“, която на пръв поглед е много подобна на микс между Audi TT и R8. Предварителната цена за серийната версия на руския роудстър ще бъде около 650-700 000 рубли (8100-8700 евро).

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest