Общество

Руският премиер Михаил Мишустин се зарази с коронавирус

Това премиерът на Руската федерация съобщи по време на видеоконференция с президента на страната Владимир Путин.

„Уважаеми Владимир Владимирович, току-що стана ясно, че тестовете, които направих за коронавирус, са дали положителен резултат. В тази връзка и в съответствие с изискванията на Роспотребнадзор съм длъжен да спазвам самоизолация, да изпълнявам предписанията на лекарите. Трябва да направя това, за да обезопася своите колеги“, заяви руският премиер, цитиран от РИА „Новости“.

Мишустин добави, че правителството продължава работа в щатен режим, а той ще остане във връзка с колегите си и с президента по телефона и чрез видеоразговори.

Премиерът предложи на президента първият му заместник – Андрей Белоусов, да бъде назначен за изпълняващ длъжността началник на кабинета. Путин се съгласи, а в последствие пресслужбата на Кремъл съобщи, че държавният глава е подписал съответния указ.

Мишустин се обърна и към гражданите на страната, като ги помоли в навечерието на майските празници да се отнесат максимално сериозно към инфекцията и да останат у дома.

Той изрази увереност, че ще успее да пребори коронавируса. Президентът му пожела най-бързо възстановяване и го помоли да му се обади, когато стигне в болницата.

Към 30 април в Русия броят на заразените с COVID-19 достигна 106 498 души: за последното денонощие приръстът е със 7,1%, като почти 40% от новите заболели са безсимптомни. Жертви на инфекцията в страната са станали 1073 души, като 11 619 са излекувани.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest