Общество

Руският „Аурус“ планира да направи 200 всъдехода Komendant през 2023

Производителят на руски автомобили от премиум клас „Аурус“ планира през 2023 г. да пусне на пазара 200 всъдехода Komendant, съобщиха пред журналисти от пресслужбата на компанията.

„Информираме, че в рамките на 2023 година се планира производството на 200 автомобила Aurus Komendant. Това е общото количество, което включва автомобили, произведени в завода на  Aurus в Република Татарстан, както и на производствената площадка на ФДУП „НАМИ“, отбелязаха от компанията, цитирани от FinancialOne.

Aurus е руска марка автомобили, като към момента се произвеждат Aurus Senat и всъдехдът Komendant. Производството на последния беше пуснато в края на ноември. От компанията уточняват, че цената на колата ще е 33,7 млн. рубли. Дилърите на марката приемат предварителни поръчки за Komendant от края на септември.

Характеристики на Aurus Komendant

Komendant получи същия двигател като лимузината на Senat. Говорим за 4,4-литров V8 бензинов двигател, който работи в комбинация с електродвигател и деветстепенна автоматична трансмисия. Всичко това произвежда 600 конски сили и 880 нютон-метра въртящ момент.

Komendant има задвижване на четирите колела и няколко настройки на задвижването, които се управляват от „шайба“ като при Mercedes. Опциите включват Auto, Sport, Comfort и Allroad. Работата на двигателя, окачването и скоростната кутия зависят от това. Кросоувърът е с доста висок просвет – 200 милиметра. За сравнение, Toyota Land Cruiser 200 има разстояние от прага до асфалта 225 милиметра.

Дължината на Komendant е 5,6 метра. Тоест, размерът на руския автомобил ще надмине потенциалните конкуренти – Bentley Bentayga и Rolls-Royce Cullinan.

Серийното производство на руския премиум кросоувър ще започне не по-рано от 2022 година. Предвижда се производството му да бъде организирано в съоръженията на Елабужкия завод Sollers. Този холдинг е партньор на ФДУП НАМИ в проекта „Единна модулна платформа“, в рамките на който е създаден Aurus.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest