Рускиня проектира преносим уред за къпане

Ирина Самойлова, студентка в Московската държавна академия за индустриални и приложни изкуства „Строганов“, стана финалистка в конкурса Lexus Design Award 2020.

Журито оцени концепцията ѝ за уреда Lick – преносимо почистващо устройство, което ви позволява да се изкъпете без душ или вана.

Устройството представлява малка „черупка“, в която има механизми и течност. Около тях има мек материал, чиято повърхност имитира котешки език. Той също е покрит с „папили“, които помагат за премахване на мръсотията, пише изданието „Нож“.

Lexus Design Award 2020

Тъй като материалът е мек и еластичен, той позволява измиване на недостъпни места и благодарение на „папилите“ може да се почистват и окосмени части от тялото.

Lexus Design Award 2020

Lick е полезен за всички, които по една или друга причина нямат достъп до баня или душ. Според Fast Company Ирина разработва устройството за баба си, която е на легло. Момичето се опитва да намери алтернатива на хавлиите и мокрите кърпички. Lick може да се използва и по време на дълги пътувания.

Lexus Design Award 2020

Засега момичето има само макет на устройството, но заедно с компания Lexus тя разработва и прототип, който ще представи на изложението Milan Design Week 2020. Там ще бъдат показани и проектите на останалите петима финалисти.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest