Общество

Рускиня хвана падащо от прозорец дете и му спаси живота

Жителка на Новокузнецк спаси падащо от прозореца дете, съобщават от пресслужбата на министерството на вътрешните работи за Кемеровска област.

Инцидентът се е случил миналата седмица на ул. „Сибиряков-Гвардейцев“. Детето на половин годинка паднало от прозорец на втория етаж, но жената успяла да го хване на време. След това тя предала детето на родителите му и си тръгнала, пише РИА „Новости“.

Както поясниха пристигналите на място инспектори по въпросите за непълнолетни, майката и бащата на детето в този момент се занимавали с домакинска работа. След като чули плач откъм прозореца, те видели детето на улицата в ръцете на непозната жена. Лекарите констатираха, че детето има незначителни наранявания.

https://ria.ru/services/video/embed/1743063674-1743060474.html

„Полицията потърси чрез социалните мрежи и медиите скромната жена, която предотвратила евентуалната трагедия. Вчера тя се е обърнала към отдела за непълнолетни“, съобщиха от ведомството.

64-годишната Светлана Санарова, която спасила детето, разказа, че се връщала от магазина, когато забелязала бебето на прозореца. Тя хвърлила пазарските чанти, хукнала към къщата, протегнала ръце и сграбчила падащото дете.

Ръководството на министерството на вътрешните работи за Новокузнецк и членовете на Обществения съвет възнамеряват да се срещнат с жената и да ѝ благодарят за отзивчивостта и спасяването на детето.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest