Руски военни инструктори проведоха обучение на сирийски снайперисти

Руски военни инструктори проведоха специална тренировка за колегите си в Сирийската арабска република.

На полигон до Алепо военни инструктори от Русия проведоха тренировка на сирийски снайперисти, като бяха отработени елементи на маскировка, пише ТВ „Звезда“.https://tvzvezda.ru/news/2021621639-N39tq.html/player/

„Не покриваме движещите се механизми на винтовката, защото затворът трябва да се движи. Главното при снайпериста е да маскира горната част на тялото си. Защото когато човек се цели, докато лежи, се вижда главата му“, разказа за особеностите на снайперската маскировка пред сирийците руският инструктор.

Сирийските снайперисти имат голям опит в борбата с терористи, но нямат знания по тактическия действия, по-конкретно за методи на тайно придвижване.

„Обръщаме внимание на маскировката, защото сирийските сили имат на въоръжение много малко щатни средства за маскировка, и им предаваме опит – как с подръчни материали, по-конкретно от конопени чували, да си направят маскировъчни наметки, които да са малко забележими на терен, в пустинята“, поясни военният съветник на Русия пред журналисти.

Също така инструкторите демонстрират на снайперистите и как да се крият зад дърво. Още една задача от тренировките е точна стрелба по мишени на разстояние до 500 метра.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest