Руски учени измислиха начин за откриване на коронавируса

Регистрирани са тест системи за откриване на инфекция с новия коронавирус, разработени от центъра „Вектор“, съобщава уебсайтът на Федералната служба за надзор върху защитата на правата на потребителите и благосъстоянието на човека („Роспотребнадзор“).

„Получено е регистрационно удостоверение № РЗН 2020/9677 за тест система за откриване на рибонуклеиновата киселина (РНК) на коронавируса 2019-nCoV по метода на полимеразната верижна реакция (ПЦР), разработена от Федералното бюджетно учреждение за наука „Държавен научен център по вирусология и биотехнологии (ФБУН ГНЦ ВБ) „Вектор“ при „Роспотребнадзор“, се казва в доклада, цитиран от РИА „Новости“.

На 31 декември 2019 г. китайските власти информираха Световната здравна организация (СЗО) за огнище на неизвестна пневмония в гр. Ухан в централната част на страната (провинция Хубей). Експертите установиха причинителя на болестта – това е коронавирусът 2019-nCoV. Броят на заразените в Китай вече надхвърли 63 800 души, над 1500 са загинали, около 505 души са заразените извън Китай. Световната здравна организация даде на новия коронавирус от Китай официално название – COVID-2019.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest