Руски студент се катери всеки ден на бреза, за да присъства на дистанционното си обучение

Алексей Дудоладов изложи проблема си в обръщение към губернатора на региона Александър Бурков в мрежата.

В Омска област Алексей Дудоладов, студент от Института за воден транспорт, е принуден да се качи на бреза, за да присъства на онлайн класове, тъй като интернет в дома му се улавя само чрез 2G мрежа, пише ТВ „Звезда“.

„Трябва да отида в гората – на 300 м от селото – и да се кача на бреза. Тук височината е 8 м и мога да вляза в Zoom, за да говоря с учителите и да докажа, че не пропускам часове просто така“, казва студентът в обръщение към губернатора на региона Александър Бурков.

Дудоладов отбелязва, че през лятото на тази година е станал популярен блогър в TikTok, излъчвайки предавания на живо от брезата, но „сега не е май месец на двора“ и младежът вече е изкарал двустранна пневмония.

Институтът вече обърна внимание на апела на студента и обеща да помогне за решаването на настоящата ситуация.

„Ще разработим индивидуален план за овладяване на основната образователна програма за периода на ограничителни мерки“, каза директорът на университета Елена Заславская, цитирана от сайта 360tv.ru.

Освен това пресслужбата на министерството на образованието на Омска област вече е отговорила на проблема, припомняйки, че в такива ситуации има алтернативни начини.

https://360tv.ru/video/embed/9919

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest