Руски самур, спасен от ферма за кожени палта, „взриви“ интернет

Женският самур Умора може да стане нечие палто, но една млада дама променя съдбата ѝ. А сега тя е суперзвезда!

Самурът на име Умора (накратко Ума) се ражда във ферма за кожи заедно с две сестри. За щастие в края на 2018 г. 25-годишната московчанка Евгения Федорченко я намира и я взема вкъщи като домашен любимец. А сега, след като Евгения започва да пише блог за живота ѝ, Ума е Instagram звезда. Днес блогът на Умора има над 150 000 последователи!

russian_sable

„Реших да купя самура от ферма за кожи, за да спася поне едно животно от такава смърт“, казва Евгения пред руските медии. „Условията там са ужасни – животните прекарват 8 месеца в малки мръсни клетки. Умора миришеше наистина лошо, беше уплашена и имаше разкъсан нос.“

russian_sable

„Разбрах, че ако не взема Умора, тя ще бъде убита, ще бъде отнет шансът ѝ за живот. Затова я купих за 15 000 рубли (около $235).“

russian_sable

Евгения редовно публикува снимки и видеоклипове на Умора. Тя казва, че в началото е доста трудно да установи контакт със самура, но година по-късно Ума е вече обучена.

russian_sable

Дивият самур има лошо поведение, но е много умен. Ума бързо свиква с тоалетната и дори научава няколко команди.

russian_sable

Веднъж Евгения се опитва да покаже на Ума снега през зимата, но не успява. Самурът се измъква от каишката си и се заравя в снега. Стопанката ѝ се плаши, че ще се изгуби и след като я намира, тя решава, че е по-добре да остане вътре.

russian_sable

Едно от „хобитата“ на Ума е да краде: „Ума взема всичко, което хареса. В повечето случаи нещата остават цели, тя просто ги скрива на тайното си място“, пише Евгения и добавя, че Ума може да те ухапе, ако види, че ровиш в нейните „съкровища“.

russian_sable

Евгения казва, че много потребители смятат, че Ума е с размера на котка, но всъщност тя е мъничка и главата ѝ лесно може да се побере в дланта на ръката ви.

russian_sable

Въпреки много сладкия си вид, Ума все пак може да хапе и драска – забелязахте ли острите ѝ нокти?

russian_sable

Въпреки това Евгения предупреждава хората да помислят два пъти, преди да заведат такова диво животно в дома си – в крайна сметка те трябва да живеят в дивата природа.

russian_sable

„Само се надявам, че моят блог ще накара поне един човек от 100 да си зададе въпроса „струва ли палтото живота на 50-60 животни?“ Много любители на козината дори не знаят как изглежда самурът. Благодарение на този блог – и на Умора – те вече знаят и отказват кожени изделия. Това ме мотивира и знам, че всичко си струваше!“

russian_sable

източник: RUSSIA BEYOND

Pin It on Pinterest