„Руски пощи“ започват доставки на пратки с роботи

„Руски пощи“ в близките месеци ще започнат доставки от 27 клона в Москва с помощта на безпилотни роботи-доставчици на „Яндекс“, пише РБК, като се позовава на съобщение на компанията.

Руснаците могат да видят позицията на робота на карта, а когато той достави пратката до входа на дома, на телефона идва съобщение. След това потребителите получават код за потвърждение, който трябва да бъде въведен в приложение, за да отвори роувърът капака и пратката да бъде взета, пише „Лента“.

Знае се, че радиусът на доставка е 2 километра. Хората могат да се възползват от услугата на приложението на пощите на Android, като стартовата цена е една рубла, пише в съобщението на компанията.

По-рано „Яндекс“ пусна безпилотни доставки на храна в Москва и Инополис до Казан. В столицата от такава доставка могат да се възползват в бизнес квартала „Белая площадь“ до метростанция „Белоруская“. Поръчките се доставят от ресторанти „Марукам“, Steak it Easy, Boston Seafood & Bar, Prime, Paul и Cheese Connection. В Инополис роботите също доставят поръчки от ресторанти, но в бъдеще те ще бъдат използвани и в помощ на жителите на града.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest