Руски парашутисти изпълниха групов скок с акробатични елементи въпреки студа

Военните парашутисти от Централния военен окръг (ЦВО) – в чест на Деня на защитника на Отечеството, изпълниха труден дълъг скок с парашут с елементи от групова акробатика на летище в Свердловска област.

Военни парашутисти извършиха скок с парашут от височина 3000 м от транспортно-бойния вертолет Ми-8МТВ5-1. По време на свободното падане те изпълниха елементите от групова акробатика: съвместен скок, престрояване, събиране в група, фиксиране на положение и разпръскване на групата, предаде ТВ „Звезда“.

Във „въздушния флашмоб“ се включиха опитни спортисти, които имат над 400 скока с парашут. Груповият скок бе предшестван от наземна тренировка стъпка по стъпка, като парашутистите отработиха всяко движение, проверявайки времето за изпълнението му.

Груповият скок за Деня на защитника на Отечеството, който в Русия отбелязват на 23 февруари, бе извършен при сложни метеорологични условия. Студът обаче не попречи на военните да реализират поздрава. По време на скока температурата на земята беше около -30°C, а на височина 3000 м тя бе до -45°C.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest