Руски конструктори работят над противокорабни хиперзвукови ракети „Личинка-МД“ за Су-57

Руските конструктори работят над хиперзвукови ракети за изтребителя от пето поколение Су-57.

Изделието ще бъде създадено в рамките на опитно-конструкторските работи „Личинка-МД“.

Перспективната ракета ще може да лети със скорост 5 пъти по-висока от тази на звука, съобщава „Известия“, позовавайки се на източници от министерството на отбраната на Русия.

По данни на изданието през 2019 г. е започнал вторият етап на опитно-конструкторските работи „Личинка-МД“. Перспективната ракета се разработва от специалисти на АД „Корпорация „Техническо ракетно въоръжение“. Боеприпасите ще получат двигател „Изделие 70“, над който работи АД „Туравско машиностроително конструкторско бюро „Союз“. Правопоточният въздушно-реактивен двигател преминава изпитания, пише „Лента“.

Източници на „Известия“ потвърдиха, че в Русия работят над хиперзвукова ракета за Су-57. Конструкторите провеждат наземна отработка на системите на боеприпасите и анализират полетите с помощта на макети. Известно е, че се планира новата ракета да бъде разположена във вътрешния отсек на самолета.

Военният експерт Дмитрий Корнев предположи, че новото изделие ще замени съществуващите противокорабни ракети Х-31. Според него „Личинка-МД“ е боеприпас с малък обсег.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest