Общество

Руски компании представиха индустриалните си постижения на изложението «Иннопром-2024»

14-ото международно индустриално изложение се провежда тези дни в Екатеринбург.

🔧 Тръбна металургична компания демонстрира образци на електрозаварени тръби с голям диаметър от неръждаема стомана. Тръбите с изключително голям диаметър са уникален продукт, за чието производство в най-кратки срокове е инсталиран отделен специален комплекс от оборудване и елементи.

⛑️ Концернът «Радиоелектронни технологии» представи на щанда на «Ростех» високотехнологично мобилно медицинско устройство за ултразвукова диагностика и персонализирана HIFU терапия «Медуза 008». Предназначенo е за диагностика и лечение на онкологични заболявания.

✈️ Обединена корпорация за двигателостроене показа симбиоза на топлинен и електрически двигател. Предназначен е за използване в самолети с вертикално и високоскоростно излитане и кацане. Въвеждането на симбиозата на топлинен и електрически двигател ще направи възможно създаването на нови схеми за проектиране на самолети, ще повиши безопасността на полета и ще подобри маневреността чрез бързо усилване на електрическата част на симбиозата на топлинен и електрически двигател.

🚅 Макет в пълен размер на челния вагон на високоскоростен влак представи група «Синара». Компанията, съвместно с Руските железници, създава подвижен състав за високоскоростната магистрала Москва-Санкт Петербург. Влакът ще може да развива скорост до 400 км/ч, а осем вагона ще побират до 460 пътници в четири класи на обслужване.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest