Руски илюстратори нарисуваха плакати в знак на благодарност към лекарите

Тези невероятни послания за благодарност могат да красят и стената у дома!

Международната асоциация на жените илюстратори – Tillanelli Studio, основана през март 2020 г. от дами от Санкт Петербург и Москва, публикува поредица от плакати с думи на благодарност към лекари, медицински сестри и всички, които се борят с COVID-19.

„С този проект благодарим на всички на първите редици, които рискуват живота си, докато ние спокойно си стоим у дома. Дори дълго след като пандемията свърши, тези плакати ще ни напомнят какво направиха тези безстрашни хора за нас, рискувайки живота си“, казва Катерина Трофимова, креативен директор и съосновател на Tillanelli.

На всеки от плакатите на руски и английски език пише „Благодаря“. Те са достъпни за изтегляне от уебсайта на Tillanelli в PDF формат, включително и в по-големи формати. Плакатите могат да бъдат публикувани в социалните мрежи, но и да се поставят на фасади, прозорци или навсякъде, където съвременните герои могат да ги видят.Sainte Maria/Tillanelli StudioИрина Киро//Tillanelli StudioАнтонина Касяникова/Tillanelli StudioОлга Андрушченко/Tillanelli StudioJuli Puli/Tillanelli StudioКатя Трофимова/Tillanelli StudioОлга Андрушченко/Tillanelli Studio

В създаването на плакатите участват илюстратори от Москва, Санкт Петербург и Кострома. На сайта са публикувани и творби на илюстратори от Италия, Литва, Беларус, Филипините, Южна Корея и Аржентина.

автор: ВИКТОРИЯ РЯБИКОВА

източник: http://bg.rbth.com

Pin It on Pinterest