Руски фотограф осмива всички възможни съвети за бизнес коучинг

29-годишният фотограф и инженер Павел Докучаев от Самара (1050 км от Москва) изучи типичните съвети на бизнес-треньорите, а след това ги визуализира във фотопроекта си Guy’s Way to Success. Получи се смешен резултат. А на места и опасен.

„Успешният човек“ става култ на съвременността. В социалните мрежи мускулести мъжаги в скъпи костюми стоят до готини коли в двора на крайградската си къща и, спекулирайки с образа на успешния човек, ме канят на безплатни семинари, с чието преминаване несъмнено ще стана успешен“, така Павел Докучаев, инженер в едно от предприятията по машиностроене, описва своя фотопроект.

В търсенето на съвети по достигането на успеха Павел изучава десетки сайтове.

„Исках да намеря уникални съвети, но в крайна сметка разбрах, че при всички са горе-долу еднакви“, обяснява фотографът.

Така той извежда десет типични съвета за успешен живот:

1. Използвайте делови стил в облеклото

Павел Докучаев

2. Заемете се с любимите дела

Павел Докучаев

3. Трудете се

Павел Докучаев

4. Рискувайте

Павел Докучаев

5. Развивайте комуникативните си способности

Павел Докучаев

6. Спортувайте

Павел Докучаев

7. Съгласявайте се с всички предложения

Павел Докучаев

8. Четете повече

Павел Докучаев

9. Обградете се със съмишленици

Павел Докучаев

10. Създайте олтар на успеха

Павел Докучаев

По време на работата си над проекта Павел разбира, че за да изглеждаш успешен, трябва да имаш така наречения „набор от атрибути за богатство“ – скъп костюм, кола, хубаво жилище и всяка година да почиваш зад граница.

„При някои Instagram оживява 1-2 пъти в годината по време на пътешествия. Почивката зад граница по подразбиране е атрибут на успешния човек в нашата страна“, смята Павел. „Остава усещането, че хората просто се боят да показват ежедневния си живот, защото не е толкова ярък и наситен. Боят се, че някой може да каже: „а, тя отново е на вилата си в градината по време на отпуск“. И това ги натъжава. Заради наложените стереотипи често сме принудени да създаваме илюзията за успех, вместо да бъдем себе си“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest