Руски дизайнер събра в едно изображение Lada 4×4 и Mercedes-Benz G-Class

Авторът на изображението нарече получения хибрид G-Niva 2020.

Независимият дизайнер Александър Исаев представи своята визия за бъдещата LADA 4×4. Той събра в едно концепцията Vision 4×4 от 2018 г. с емблематичния Mercedes-Benz G-Class. Според автора на изображението и двата модела, 4×4 и Geländewagen, са запазили първоначалния си вид и разпознаваеми характеристики. Той ги комбинира в едно и нарече творението си G-Niva 2020, предаде сайтът motor.ru.

Виртуалният джип е получил редица дизайнерски функции. По-специално, безрамкови врати и частично подвижен покрив. От Geländewagen новият модел запазил характерната форма на калниците и мигачите, както и масивния капак и нископрофилни гуми с голям диаметър. В същото време и класическият 4×4 се разпознава в G-Niva 2020, от който Исаев заимства стила на задната врата и волана.

G-Niva 2020 съществува само под формата на въображаем прототип, така че не бива да чакате появата на такъв автомобил в моделната линия на „АвтоВАЗ“.

Междувременно руският автомобилен производител по-рано сключи сделка за консолидиране на съвместно предприятие с General Motors. След това не само производствените мощности на съвместното предприятие, но и моделът на Chevrolet Niva попаднаха под контрол на „АвтоВАЗ“.

Сглобката му вече е тествана в завода – тя ще слезе от монтажната линия с марка LADA. Окончателното прехвърляне на производството на монтажните линии на „АвтоВАЗ“ е планирано за 2021 година.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest