Общество

Руски дипломати напуснаха Северна Корея на дрезина

Министерството на външните работи съобщи, че руски дипломати са напуснали Северна Корея на дрезина.

Публикувано е и видео в Telegram канала на ведомството.

Както уточниха от външното министерство, в петък в Русия са се завърнали осем служители на посолството в КНДР и членовете на техните семейства.https://t.me/MID_Russia/14086?embed=1

Подчертава се, че дипломатите се прибират вкъщи „по дълъг и труден път“ поради затворените на граници и прекратяването на пътническите превози, пише РИА „Новости“.

„Отначало 32 часа с влак, след това още два часа с автобус до границата и накрая, най-важният участък от маршрута – преход пеша до руската страна. За това е нужно предварително да се направи транспортното средство, да се сложи на релсите, да се качи багажът, да настанят децата – и да тръгнете“, казаха от външното министерство.

От ведомството уточниха, че третият секретар Владислав Сорокин е станал основният „двигател“ на дрезата. В резултат на това конструкцията е тласкана по железопътната линия над километър, включително и по мост над река Тумъндзян.

Колеги от външното министерство във Владивосток се срещнаха с дипломатите на руска територия. Администрацията на Приморския край им осигури автобус, който откара руснаците до летището.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest