Руската армия ще получи нов огнемет

В Русия се работи по създаването на нова огнеметна система.

Генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на Войските за радиационна, химическа и биологична защита (РХБ) на Въоръжените сили на Русия, заяви в интервю за „Российская газета“, че благодарение на това въоръжение огнеметчиците ще могат да използват боеприпаси с различно назначение и да използват съвременен прицелен комплекс. Това ще позволи ефективно изпълнение на бойните задачи.

Друга характеристика на новото оръжие ще бъдат безпилотните летателни апарати, за които се предполага, че ще бъдат използвани в състава на огнеметния комплект. С тяхна помощ огнеметчиците ще могат да нанасят удари по цели в Северното полукълбо, пише изданието.

Игор Кирилов говори и за работата по модернизацията на бойните машини на тежката огнеметна система ТОС-1A. Машините ще получат повишена защита срещу противотанкови оръжия. Освен това обхватът, точността на стрелба и площта на поразяване ще бъдат увеличени, а консумацията на боеприпаси – намалена. В този случай ще бъдат използвани нови боеприпаси, съвременни прицели и навигационни системи.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest