Руската армия ще получи над 100 танка, БМП и 35 самоходни гаубици „Мста-СМ“

Министерството на отбраната на Руската федерация публикува информация за доставката на съвременна бронетехника за армията.

До края на годината на Сухопътните войски (с изключение на Въздушнодесантни войски, бреговите войски и военноморска пехота на ВМФ) се планира да бъдат прехвърлени 120 танка от най-новата модификация T-72Б3M, повече от 100 бойни машини на пехотата БМП-3, повече от 60 модернизирани БМП-2 с бойния модул „Бережок“ (той увеличава бойната мощност на бронемашините почти двойно), Артилерийските части ще получат 35 самоходни гаубици 2С19М2 „Мста – СМ“, пише „Российская газета“.

Военните ще получат повече от 500 бронетранспортьора БТР-82А и БТР-82АМ, бронемашини „Тайфун“ и „Тигър“. Последните са оборудвани с дистанционно управляем модул „Арбалет-ДМ“: той самостоятелно съпровожда целите – операторът трябва само да ги посочи и да даде команда за откриване на огън.

Самоходните гаубици 2С19M2 „Мста-СМ“ са предназначени за унищожаване на стратегически военни съоръжения, унищожаване на артилерийски и минометни батареи, бронетехника, противотанкови средства, комплекси за ПВО и ПРО, както и жива сила на противника. Важно предимство на самоходките е възможността да се избират цели, като се използва специална автоматизирана система с пункт за управление на командира на батареята или непосредствено в бойното отделение на машината. За стрелба от 2С19M2 могат да се използват управляеми и неуправляеми осколочно-фугасни снаряди.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest