Руската армия получи първа партида модеризирани гаубици „Мста-С“

Първата партида от модернизирани самоходни артилерийски гаубици „Мста-С“ бе предадена на войските от концерна „Уралвагонзавод“.

По време на основен ремонт и модернизация предприятието оборудва самоходните гаубици с автоматизирана система за насочване и управление на огъня (АСУНО). Поради използването на АСУНО, времето за разгръщане на оръдието в огнева позиция се намалява с 1,5-2 пъти, което значително увеличава жизнеспособността на бойното превозно средство, пише „Российская газета“.

Самоходната гаубица 2С19М1 „Мста-С“ е предназначена за унищожаване и потушаване на артилерийски минохвъргачни батереи, танкове, противотанкови, огневи и радиоелектронни средства.

Освен това самоходните оръжия могат да унищожават бронирани превозни средства, командни пунктове, системи за противовъздушна отбрана (ПВО) и противоракетна отбрана (ПРО), както и да унищожават полеви отбранителни съоръжения или със стрелба да предотвратяват движението на пехотни и танкови резерви. Както отбелязаха от предприятието, самоходните оръдия съчетават бойни и оперативни качества с висока технологична ефективност на производството.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest