Русия започна мащабни морски учения

Руският флот започна серия военни учения, в които ще участват всичките му флотилии в моретата, които са в директна близост до Русия.

Руски военни кораби ще отработят отбрана на основния маршрут на корабния трафик в Арктика, съобщи Северният флот на Русия.

Ученията в Арктика, в които се планира да участват около 30 бойни кораба, 20 самолета и 1200 войници, имат за цел оценка на бойната готовност на руските войски в Арктика и способността им да защитават Северния морски път.

Войските ще упражняват отблъскване на военни заплахи и ще помогнат да се гарантира сигурността на морските пътища и морските икономически дейности в руските райони в Северно море в случай на криза, заявиха от Северния флот.

Миналата седмица Москва съобщи, че ще обяви серия военни учения, в които ще участват всички нейни флоти в моретата, които са в директна близост до Русия.

Ученията ще включват и маневри в Средиземно море, Северно море, Охотско море, Североизточния Атлантически океан и Тихия океан.

Повече от 20 кораба на Черноморския флот излязоха днес от базите си в Севастопол и Новоросийск, за да се насочат към указаните региони, се казва в доклада на министерството на отбраната на Русия.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest