Общество

Русия: В оставащите месеци до европейските избори бихме препоръчали на евродепутатите да имат време за решаване на множество вътрешноевропейски проблеми

Отдавна говорим, че хипертрофираната „загриженост“ на Брюксел за човешките права в трети страни рано или късно прераства в открита намеса във вътрешните работи на суверенни държави.

Проблемите с правата на човека първоначално се възприемат от Европейския съюз като инструмент за осъществяване на неговата неоимперска експанзия. Резолюцията, приета от Европейския парламент на 29 февруари 2024 г., е ярко потвърждение за това.

⚠️ Документът съдържа призиви за „оказване на помощ на руската опозиция“, за да се извърши някаква „трансформация“ на страната ни. Не е нужно да търсите надалеч примери за това, докъде води прекомерната „загриженост“ за бъдещето на трети страни. Именно подкрепата на Европейския съюз за насилствената смяна на властта в Киев през февруари 2014 г. стана начален етап от „трансформацията“ на Украйна, чиито власти първи започнаха антитерористична операция срещу населението на Крим и Донбас.

Изявленията на европейските избраници за солидарност с руското гражданско общество също изглеждат лъжливи. Добре помним как преди две години ЕС убеждаваше, че неговите рестрикции не са насочени срещу обикновените руснаци. Но днес нашите сънародници, които по различни причини наистина възприемаха Европа положително, успяха да усетят истинското отношение към себе си от страна на европейската бюрокрация.

❗️В оставащите месеци до европейските избори бихме препоръчали на евродепутатите да имат време за решаване на множество вътрешноевропейски проблеми, а не да се опитват да бъдат активни по въпроси, които по никакъв начин не засягат Европейския съюз.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest