Русия увеличава доставките на оръжия и техника за африканските страни

Делегация на „Рособоронекспорт“ ще вземе участие на Международното изложение за сигурност и отбрана Shield Africa 2021.

To ще се проведе от 8 до 10 юни на територията на полицейската академия в град Абиджан, считан за главен икономически и културен център на африканската държава Кот д’Ивоар, съобщи пресслужбата на „Рособоронекспорт“.

„Русия успешно продължава да развива военнотехническото си сътрудничество със страните в Африка южно от Сахара, след като получи силен тласък на форума „Русия-Африка“ през 2019 година. Само за 2020 г. и началото на 2021 г. в този регион сме подписали договори, възлизащи на над 1,3 млрд. евро, и вдигнахме броя страни в портфейла за поръчки на компанията от Централна, Западна и Южна Африка на 17″, разказа генералният директор на „Рособоронекспорт“ Александър Михеев. „Днес популяризираме вертолетната техника в региона, средствата за ПВО, военноморската продукция, бронеавтомобилите, средствата за оборудване на силите на реда, охраната на летищата и критично важните обекти, стрелково, включително и специално оръжие“, допълни той, цитиран от „Российская газета“.

В процеса на участие в Shield Africa 2021 делегацията на „Рособоронекспорт“ ще проведе срещи и преговори с представители на силови структури на африканския континент, както и презентации на рекламирано от компанията руско производство за всички видове въоръжени сили, включително полицейски и специални подразделения.

Освен делегацията на „Рособоронекспорт“, Русия ще бъде представена и от „Военнопромишлена компания“, която организира експозиция с пълномащабни образци на автомобили ВПК-233316 „Тигр“ в конфигурация „Рейд“, ВПК-39473 „Стрела“ и „ВПК-Урал“. Тези автомобили ще бъдат първите, демонстрирани на изложението в Африка. В хода на Shield Africa 2021 „Рособоронeкспорт“ е готова да проведе подробни консултации и преговори за доставки на техника.

Освен военна техника „Рособоронекспорт“ ще рекламира и гражданска продукция. „Смятаме също така да информираме нашите партньори, че съществено сме разширили функционалността си и сега активно се развиваме в посока доставки на руска гражданска продукция. По гражданската тематика „Рособоронекспорт“, имайки висок авторитет в държавните и бизнес кръгове в африканските страни, действа като „един прозорец“, гарант за чистота и надеждност на сделките за производителите в Русия, но и за чуждестранните клиенти.“

С цел напредване на гражданската продукция на световния пазар за компании, които нямат опит в самостоятелната външнотърговска дейност, в „Рособоронекспорт“ е създадено специално подразделение, чиято основна функционалност е организацията на доставки на продукция с невоенно назначение. Сред основните направления са автомобили, морски/речни съдове, медицина, гражданско и служебно оръжие, технологично оборудване, металургична и химическа продукция.

Съобщава се, че „Рособоронекспорт“ вече е резлизирала няколко договора за доставка на съвременни пожарни машини, гражданска вертолетна техника, системи за сигурност за различни страни по света.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest