Общество

Русия: Украйна подготвя антируска провокация с използване на токсични вещества

Брифинг на началника на войските за радиационна, химическа и биологична защита на Въоръжените Сили на Руската Федерация, генерал-лейтенант И.А.Кирилов за военно-биологичната дейност на САЩ (11 декември 2023 година)

💬 Въпреки че западните страни фактически саботираха гласуването на резолюцията на Съвета за сигурност за международно разследване на дейността на американските биологични лаборатории, резултатите от гласуването показват, че военно-биологичните действия на САЩ в Украйна пораждат въпроси дори сред най-близките им съюзници.

<…>

☣️ В резултат на специална военна операция руските специалисти получиха достъп до редица украински биологични обекти, по-специално до лаборатории в градовете Рубежное, Северодонецк, Херсон и тяхната служебна документация. Нейният анализ потвърди опасния характер на експериментите на Пентагона за оценка на чувствителността на населението на Украйна към зоонозни инфекции, фактите за тестване на фармацевтични продукти върху местното население и износа на биологични проби в САЩ за евентуалното им използване в офанзивни биологични програми.

<…>

❗️ Поради факта, че въоръжените сили на Украйна не успяха да постигнат успех по време на така нареченото контранастъпление, предполагаме, че ще има изместване на тяхната активност към нестандартни форми на военни действия, включително използването на химически и биологични агенти.

По наша информация офисът на президента на Украйна координира действията на националните разузнавателни служби за организиране на антируска провокация с използване на токсични вещества.

Отчитайки опита от сирийския конфликт, се предполага, че обвинението на Въоръжените Сили на Русия в използването на химическо оръжие ще даде възможност да се започне нова антируска кампания в структурите на ООН и световните медии.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest