Русия ще започне да използва ударни дронове през 2021

Ударните безпилотни летателни апарати ще започнат да постъпват в руските Въздушно-космически сили (ВКС) през 2021 година.

Дроновете с голям обсег са проектирани да поразяват цели на стратегически разстояния. Това заяви заместник-главнокомандващият на ВКС на Руската федерация генерал-лейтенант Сергей Дронов, пише „Российская газета“.

Военачалникът отбеляза, че ефективността на използването на руските дронове е потвърдена в Сирия. Използването на безпилотни летателни апарати гарантира нанасянето на високоточни удари над военни обекти.

Наличните на въоръжение комплекси с безпилотни летателни апарати с малък и среден обсег позволяват намаляването на загубите на жива сила.

„Следващата година войските ще започнат да получават многоцелеви безпилотни летателни апарати с голям обхват и продължителност на полета, способни не само да провеждат въздушна разузнавателна дейност, но и да поразяват вражески цели с високо прецизни боеприпаси в стратегически дълбочини“, заяви Сергей Дронов за в. „Красная звезда“.

При разработването на БЛА се обръща специално внимание и на интегрирането им в единното въздушно пространство с пилотирани самолети – изтребители Су-57 и вертолети Ми-28НМ.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest