Русия ще представи за износ около 50 нови модела военна техника

През следващите пет до седем години Русия ще представи около 50 чисто нови модела военни продукти на световния оръжеен пазар.

Според „Рособоронекспорт“ сред образците, които скоро ще бъдат готови за износ, ще са бронираните машини на платформата на танка T-14 „Армата“, пише „Российская газета“.

Припомняме, че ръководителят на министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров обяви подготовката на „Армата“ за продажби на световния пазар през юни. Интересът от страна на чуждестранни клиенти се дължи на факта, че бронираните машини са тествани в Сирия. Доставките на Т-14 в чужбина могат да започнат, след като първите партиди от „Армата“ бъдат изпратени в руската армия.

Имайте предвид, че основната разлика между „Армата“ и другите танкове се крие в оформлението. Куполът е необитаем, а екипажът е в изолирана бронирана капсула далеч от боеприпаси, като оръжието се управлява дистанционно. Танкът има и многостепенна защита срещу съществуващи и перспективни средства за поразяване.

Сред образците, които скоро ще бъдат готови за износ, също са посочени: изтребителят пето поколение Су-57Э, модернизираният вертолет Ми-28НЭ, корабен вертолет Ка-52К и зенитна ракетна система „Антей-4000“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest