Общество

Русия ще демонстрира около 300 образеца на въоръжение и техника в Перу

Днес в столицата Перу град Лима се открива Международното изложение за отбранителни технологии SITDEF 2021.

То ще се проведе от 28 до 31 октомври на територията на главния щаб на сухопътните войски. Обединената руска експозиция традиционно се организира от „Рособоронэкспорт“, пише „Российская газета“.

Както съобщиха от пресслужбата на „Рособоронэкспорт“, в експозицията ще бъдат представени разработки на концерн „Алмаз-Антей“, компания „Кронштадт“, концерн „Калашников“, Обединената авиостроителна корпорация, холдинг „Високоточни комплекси“ и редица други производители. На своя щанд „Вертолеты России“ ще демонстрират производствотo на предприятията за вертолетна техника на холдинга.

Общо „Рособоронэкспорт“ ще покажат около 300 образеца въоръжение и военна техника. Като макети компанията ще демонстрира учебно-тренировъчните (учебно-бойните) самолети Як-130, боен вертолет Ми-28НЭ, зенитен ракетно-оръдеен комплекс „Панцирь-С1“ и бронетранспортьор БТР-82.

Освен това „Рособоронэкспорт“ е готов да предостави изчерпателна информация за предлаганите в рамките на изложението образци руско въоръжение и военна техника. Това са изтребителите Су-35, Су-30СМЭ и МиГ-35, вертолетите Ми-35М, Ми-171Ш, „Ансат“, както и съвременни средства за авиационно поразяване.

На посетителите на щанда на компанията ще предложат широка гама средства за ПВО и РЕБ с различен радиус на действие, включително зенитните ракетни системи С-400 „Триумф“ и „Антей-4000“, зенитните ракетни комплекси „Викинг“, „Бук-М2“, Тор-М2КМ, както и ПЗРК „Игла-С“ и „Верба“.

Както смятат експертите, представителите на сухопътните сили и силите за специални операции от страните в региона несъмнено ще се заинтересуват от бронеавтомобилите „Тигр“ и „Тайфун-К“, противотанковите комплекси „Хризантема-С“, „Корнет-Э“, бронетранспортьорите БТР-80А и БТР-82А, доказали своята надеждност и ефективност в хода на бойни действия, както и новите колесни бойни машини К-16 и К-17, построени на базата на унифицираните бойни платформи „Бумеранг“.

„Специален технологичен център“ ще покаже на щанда на „Рособоронэкспорт“ рекламни материали на комплексите с безпилотни летателни апарати „Орлан-10Е“, ползващи се с огромна популярност сред партньорите на Русия на световния оръжеен пазар.

Очаква се повишено внимание на представителите на всички видове въоръжени сили и родове войски към съвременните системи за обучение и комплекси на водещи руски производители.

„Рособоронэкспорт“ е планирал богата бизнес програма, на която ще се проведат срещи и преговори за по-нататъшно сътрудничество в областта на доставката на въоръжение и военна техника, разработване на офсетни програми и възможности за установяване на индустриални партньорства с отбранителни предприятия от страните от региона.

„Рособоронэкспорт“ високо цени нивото на военнотехническо сътрудничество между Русия и Перу. Страната е отдавнашен и надежден партньор на компанията, успешно експлоатираща руските самолети и вертолети, бронетанкова техника и противотанкови комплекси“, заяви по време на откриването на изложението генералният директор на „Рособоронэкспорт“ Александър Михеев. „Ние сме готови и занапред да развиваме взаимоизгодно сътрудничество в интересите на въоръжените сили на Перу, както и в други силови ведомства в страната, включително полицията и силите за специални операции. Освен това в хода на изложението с партньорите ще обсъдим взаимодействие в сферата на обучението на специалисти за експлоатация на руско въоръжение, както и въпросите за следпродажбено обслужване на придобитата по-рано техника“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest