Общество

Русия: САЩ и техните помагачи ще извършат химическа провокация в Украйна

Министерството на отбраната на Руската Федерация съобщава:

⚡️ На 22 февруари влиятелна американска неправителствена организация проведе конференция за събитията в Украйна. По време на това събитие бившият посланик на САЩ в Русия Джон Съливан направи следното изявление: „… Руските войски планират да използват химическо оръжие в зоната на специална военна операция …“.

◾️Разглеждаме тази информация като намерение на самите САЩ и техните помагачи да извършат провокация в Украйна с помощта на токсични химикали. Те очакват, че в условията на военни действия международната общност няма да може да организира ефективно разследване, в резултат на което истинските организатори и извършители могат да избегнат отговорност, а вината ще бъде хвърлена върху Русия.

◾️Според нас подготовката е в разгара си. В началото на 2023 г. Евроатлантическият координационен център за реагиране при бедствия достави на Украйна голяма партида лични предпазни средства. Списъкът на доставеното имущество включва повече от 55 000 комплекта лични предпазни средства, 55 000 противогаза, 13 000 индивидуални противохимични опаковки и противоотрови.

◾️Освен това Министерството на отбраната на Руската Федерация получи информация, че на 10 февруари т.г. в Украйна (Краматорск) е пристигнал влак, в един от вагоните на който е имало товар с химикали, придружаван от група чужди граждани.

◾️Фактите на едновременната доставка на токсични химикали и средства за защита срещу тях говорят за опит за извършване на мащабни провокации с използване на военно психотропно отровно вещество.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest