Русия представи хеликоптер от луксозен клас Ми-38

На престижния авиокосмически салон в Дубай постиженията си във военния отрасъл представят над 70 държави. Руските производители решиха да покажат модернизираната си версия на учебно-бойния самолет Як-130 и гражданския вертолет „Ансат“ Ми-38.

Авиокосмическият салон Dubai Airshow 2019 се смята за третия по значимост след Le Bourget и Farnborough, но и първи по размах и разкош, отбелязва НТВ. Именно тук обикновено сдържаните авиокомпании и водещи концерни представят луксозните варианти на всичко, което се движи по земята и в небето.

Тази година в Дубай пристигнаха представители на 1200 компании и 87 специалисти от над 76 страни. На откритото изложение има 165 самолета, вертолета и безпилотни апарата. За този пазар се води безпощадна борба на най-големите световни корпорации.

В Дубай Русия представи Як-130, наричан най-удачния учебно-боен самолет от последното десетилетие.

Специално за арабските си клиенти от „Вертолеты России“ представиха и луксозния Ми-38. Той има уникални технически характеристики и салон, на какъвто са свикнали местните шейхове.

Освен гражданската авиация в Дубай са представени и най-добрите образци на световно въоръжение. На този пазар Русия е един от лидерите. Страните от Близкия изток ежегодно купуват руско оръжие за почти $2 млрд., а Турция след купуването на комплексите за ПВО С-400, тотално измени геополитическото разпределение в региона и даде пример на останалите страни.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest