Русия получава заявки за най-добрия си тактически бомбардировач

Чуждестранни партньори на Русия са подали оферти за закупуване на експортната версия на този наистина всяващ респект изтребител.

Fullback е един от най-добрите самолети в своя клас. Той е и машината с вероятно най-високи оценки от провеждането на руската кампания в Сирия.

Русия получи първите заявки за износната версия на изтребителя-бомбардировач Су-34. Това заяви пред журналисти шефът на „Рособоронэкспорт“ Александър Михеев по време на авиосалона Dubai Airshow 2019.

„У нас се работи. Няколко партньори дори летяха на тези самолети (Су-34). Така че очакваме решения и работим над маркетинга. Заявки има“, каза Михеев в отговор на въпрос относно интереса към този самолет.

Су-34 е самолет, предназначен за поразяване както на наземни, така и на въздушни вражески обекти при всякакви атмосферни условия и всяко време на денонощието. Изтребителят използва управляемо въоръжение от клас „въздух-повърхност“ и „въздух-въздух“ с голям обсег на действие. Самолетът може да измине без дозареждане до 4000 км, а максималната скорост, която развива, е до 1900 км/ч с боен товар до 8 т, отбелязва ТАСС.

Авиошоуто Dubai Airshow 2019 се провежда от 17 до 21 ноември в Обединените арабски емирства. В рамките на изложението „Рособоронэкспорт“ е организатор на единната руска експозиция с обща площ от 750 кв. метра. Освен „Ростех“ и „Рособоронэкспорт“, продукцията си представят и осем водещи руски холдинга, създаващи въоръжение и военна техника, включително Обединената авиостроителна корпорация, „Вертолеты России“, Обединената двигателостроителна корпорация, НПО „Высокоточные комплексы“, концерн ВКО „Алмаз-Антей“, холдинг „Швабе“ и други.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest